- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa průměr | 80 |
Vejce celá průměr | 30 |
Solamyl | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 40 |
Brambory zimní | 150 |
Eidam 30 % průměr | 20 |
Jogurt jihočeský bílý 2,5 % tuku - sklo (Madeta) | 30 |
Rajčata | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1928 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali z brambor smícháme se solí, pepřem, 20% nastrouhaným sýrem, jogurtem, spařenými rajčaty a pažitkou. Směsí naplníme vydlabané brambory a asi 20 min zapékáme v troubě. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na jemná půlkolečka. Promícháme s kořením (sůl, pepř, pažitka), vejci a škrobovou moučkou. Necháme asi 2 hod odležet. Pak tvoříme placičky, které opékáme po obou stranách.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.